کیستون شبکه یا پریز شبکه یکی از قطعات بسیار پرکاربرد و مهم در تجهیزات پسیو و زیر ساخت شبکه است. این وسیله مانند یک رابط بین کابل شبکه و تجهیزات شبکه مانند روتر، پچ پنل ها، کابل و سوئیچ به کار میرود. کیستون های دارای مدل های گوناگونی هستند که براساس فیلتر های مهم مانند نوع دسته بندی و استاندارد آن نوع شیلد utp و sftp و… تقسیم بندی میشوند.
این قطعه از جمله مهم ترین تجهیزاتی است که در انتخاب آن باید دقت و تخصص بالایی داشته باشید چرا که یکی از مهم ترین بخش های یک شبکه محسوب میشود و انتخاب درست آن باعث افزایش و تنظیم سرعت در شبکه خواهد شد. ما در مقاله راهنمای خرید کیستون شبکه قصد داریم به معرفی انواع کیستون و بررسی کیستون های گوناگون بپردازیم و به شما در انتخاب یک کیستون مناسب کمک کنیم.
کیستون شبکه چیست:
همانطور که گفتیم کیستون شبکه قطعه ای است برای ایجاد ارتباط بین کابل شبکه و تجهیزات شبکه ای دیگر مانند سوئیچ شبکه، سرور، روتر و … . این وسیله از یک طرف دارای سوکت RJ45 و از طرف دیگر به کابل شبکه متصل میشود. همچنین لازم است بگوییم کیستون ها در بخش های گوناگونی از تجهیزات شبکه مانند فیس پلیت ها بر روی ترانکینگ، پچ پنل ها، روتر و … استفاده میشود.
انواع کیستون شبکه:
در این قسمت از مقاله قصد داریم به توضیح انواع کیستون شبکه و راهنمای خرید کیستون شبکه بپردازیم. به طور کلی کیستون شبکه از لحاظ شیلد، کاربرد، به دو دسته تقسیم میشوند که تولید و به بازار عرضه میشود. این دسته بندی عبارت اند از کیستونهای شبکه که با استانداردهای Cat7a، Cat5، Cat5e، Cat6، Cat6a، Cat7 عرضه میشوند. در بین استانداردهای گفته شده، Cat6 پرکاربردترین کیستون تولید شده تا به امروز محسوب میشود.
ـ کیستون شبکه از لحاظ شیلد:
کلمه SFTP به چندین بخش مختلف تقسیم میشوند. حرف S در ابتدای کلمه خلاصه شده کلمه Shielded به معنای وجود لایه محافظتی در کیستون SFTP است. دومین حرف این کلمه F به معنای FOiL است که در حقیقت به معنای وجود لایه های آلومینیومی در لایه های حفاظتی کیستون است و در آخر TP مخفف عبارت Twisted Pair است که به معنای جفت سیم به هم تابیده است.
به طور کلی کیستون شبکه بیشتر جهت اتصال در شبکه هایی که بیشتر در معرض تداخل های الکترومغناطیسی و نویز ها قرار دارند استفاده میشوند. در حقیقت افراد با استفاده از این کیستون شبکه از کابل های SFTP یا کابل های شیلددار استفاده میکنند که در مقابل مزاحمت های الکترو مغناطیسی و نویزها مقاومت بالایی داشته باشند.
عبارت UTP در واقع مخفف عبارت Unshielded Twisted Pair است که به معنای یک زوج سیم به هم تابیده شده و بدون لایه های محافظ است. این مدل از کیستون های شبکه از کابل های بدون شیلد خارجی که لایه محافظ ندارند پشتیانی میکند. باید توجه داشته باشید که مناطقی که دارای نویز است نباید از این کیستون شبکه استفاده شود. چرا که در زمان استفاده از کیستون شبکه UTP، باید از کابل شبکه بدون محافظ های خارجی استفاده شود.
ـ کسیتون شبکه از لحاظ پهنای باند:
در هنگام خرید کیستون شبکه حتما باید به دو عامل مهم یعنی پهنای ابند و سرعت انتقال داده ها دقت کنید چرا که دارای اهمیت زیادی هستند. اهمیت این موضوع به قدری است که برای انتخاب نهایی نوع کیستون بسیار تاثیرگذار است. کیستون ها هم مانند کابل های شبکه از استاندارد CAT یا Category برای دسته بندی سرعت پیروی میکنند. در نتیجه در هنگام خرید کیستون به Cat آن توجه کنید. برای مثال کیستون های cat6 از سرعت 10 گیگابیت و پهنای باند 250 مگاهرتز پشتیبانی میکند.
باید توجه داشته باشید که کیستون شبکه ای برای شما مناسب است که با کابل شبکه شما هماهنگی داشته باشد. برای مثال اگر از کابل CAT7 استقاده میکنید کیستون شبکه شما هم باید CAT7 باشد وگرنه باعث پایین آمدن سرعت انتقال داده و بی کیفیتی شبکه شما میشود.
ـ کیستون شبکه از لحاظ نوع جک و کاربرد آن:
به طور کلی کیستون ها از لحاظ کاربرد به دو دسته کیستون شبکه و کیستون تلفن تقسیم میشوند. این دو مدل کیستون از نظر ساختار و ظاهر بسیار شبیه به هم بوده و تنها یک تفاوت در این دو مدل وجود دارد که در نوع سوکت هاشون وجود دارد. کیستون شبکه به سوکت 8 پین مجهز شده در صورتی که کیستون تلفن سوکت 6 پین دارد. کیستون های شبکه از 4 مدل تشکیل شده اند که عبارتند از: RJ-45، RJ-11، RJ-14 و RJ-25.
ـ کیستون شبکه از لحاظ محل قرار گیری:
کیستون با توجه به محل نصب، تنوع و مدلهای مختلفی داره. به غیر از تلفن، کیستون شبکه در باکس کف خواب، فیس پلیت، انواع باکسهای روکار و توکار دیواری نصب میشه. به همین دلیل به نسبت محل نصب کیستون، به مدل این دستگاه هنگام خرید دقت کنین.
البته کیستون در دو جنس بدنه فلزی و پیویسی به بازار عرضه میشه. دقت کنید کیستون فلزی برای انتقال جریان برق و سیم اتصال ارت کاربرد داره. اما از کیستون PVC برای مصرف خانگی هم میتونین استفاده کنین.
- محل نصب کیستون: یکی از چیزهایی که در این راهنمای خرید کیستون بهش اشاره نکردیم ولی خیلی مهمه، محل نصب کیستون هست. معمولا کیستونها بر اساس جایی که قراره نصب بشه هم انواع مختلفی داره. یک نوع از کیستون برای نصب شدن نیازی به آچار کیستون نداره؛ چون داخل پریز کابلها رو پرس نمیکنند. ولی در نوع دوم باید کابلها داخل کیستون پرس بشن. برای همین مسئله شما نیاز به یک آچار پرس دارید. مسلما نوع اول اتصال قویتری داره و کمتر دچار قطعی میشه. بنابراین جایی که امکان قطعی وجود داره از کیستونهای نوع اول استفاده کنید
- زاویه کیستون:یکی دیگه از مواردی که باید موقع خرید کیستون بهش توجه کنید، زاویهی جک هست. گفتیم که دو نوع کیستون 90 و 180 درجه داریم. برای انتخاب یکی از این دو نوع شما باید توجه کنید که کابل از چه سمتی قراره وارد کیستون بشه. گفتیم که کیستونهای 180 درجه بیشتر مواقعی به کار میرن که کابل از بالا وارد کیستون بشود.
بهترین برند کیستون شبکه:
آشنایی و شناخت برند های معتبر کیستون شبکه به شما این قابلیت را میدهد که یک انتخاب درست و خرید هوشمندانه ای را داشته باشید. چرا که برندهای معتبر همیشه تلاش میکنند تا محصول منحصر به فردی را به فرد ارائه میکند. در ادامه مقاله به معرفی چندین برند کیستون شبکه میپردازیم.
برند امپ از اولین تولید کننده های کیستون شبکه است. این برند یکی از معتبرترین برندهای تولید کننه تجهیزات شبکه محسوب میشود. دقت داشته باشید که کمپانی امپ کیستون های شبکه را در دو نوع گوناگون کیستون شبکه UTP و کسیتون شبکه SFTP تولید و به بازار عرضه میکند. اگر در منطقه ای دارای نویز و تداخلات الکترومغناطیسی زیادی وجود داشته باشد، این مدل از کیستون های شیلد دار امپ بهترین انتخاب برای این مدب مناطق می باشد که در برابر امواج و نویز مقاومت بالایی دارد.
برند legrand یکی از شناخته شده ترین برند های مطرح دنیا میباشد که بخش بزرگی از بازار فروش تجیخزات شبکه را در اختیار دارد. به طور کلی میتوانیم بگوییم برند لگراند یکی از قابل اعتماد ترین برند جهت خرید تجهیزات شبکه به خصوص خرید کیستون شبکه است که افراد میتوانند به سراغ آن بروند.
برند البرز یک برند با کیفیت و باقیمت مناسب ایرانی است. دقت داشته باشید که این برند ایرانی کیستون های شبکه شیلد دار و بدون شیلد هم به بازار عرضه میکند. درنتیجه در هنگام خرید کیستون های شبکه به فضا و منطقه قرار گیری کیستون توجه کنید تا در صورت لروزم از کیستون های شیلددارد و در صورت عدم لزوم از کیستون های بدون شیلد استفاده نمایید.
از دیگر برند های ایرانی با کیفیت میتوانیم به برن دانوب اشاره کنیم. برند دانوب از تنوع زیادی در محصولات برخوردار است که حکیستون شبکه یکی از پر فروش ترین محصولات این برند ایرانی میباشد و مانند سایر شرکت های تولید تجهیزات شبکه این برند ایرانی نیز کیستون شبکه را در دو نوع دشیلد داردو بدون شیلد تولید و به بازار عرضه میکند.
منبع :
راهنماي خريد کيستون شبکه
:: بازدید از این مطلب : 474
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0